Kleurbehandeling
De permanente verf waarmee ik werk is van Lisap absolute 3 en geeft een goede grijsdekking. Deze verf is mild en vegan en daarnaast vrij van het schadelijke ammonia, resorcinol en PPD. De toevoeving van Keratine verstevigd en herstelt beschadigd haar tijdens de verfbehandeling daarnaast zorgt de toevoeging van Argan olie voor een mooie glans na het verven. Door verf van Lisap absolute 3 te gebruiken wordt de kans op een allergische reactie van de huid aanzienlijk verkleind. Mocht je last hebben van allergieën raad ik je aan om eerst te komen testen. Dit doen we door een beetje van deze verf op je pols aan te brengen. Deze laten we een paar uurtjes zitten met een pleister erop om vervolgens te kijken of je een allergische reactie hebt ontwikkeld.
Kleuren is een vak apart. We moeten goed kijken naar de natuurlijke haarkleur en wat eerder gebruikt is op het haar, dan schatten we in hoeveel rood pigment er in het haar zit. Dit is vooral belangrijk bij het oplichten van het haar.
Natuurlijk haar kun je met verf oplichten, maar verf op verf kan nooit lichter worden. Het is zelfs zo dat verf op verf kan gaan stapelen en daardoor donkerder wordt. Wil je toch lichter gaan en is je haar al eens eerder gekleurd geweest kan dit alleen door middel van blonderen. Het kan een idee zijn om wat highlights te zetten. De highlights lichten je haar een beetje op terwijl ook je donkerdere haarkleuren tussen de highlights in behouden blijven. Dit creëert een mooie diepte in het haar ('het maakt je haar speelser'). Door het oplichten kan er een oranje of gelige gloed ontstaan. Schrik hier niet van want deze zijn, als het haar goed genoeg is opgelicht, goed te verhelpen met een toner. Met een toner kun je de kleur neutraliseren door een complementaire kleur te gebruiken. Is je haar slechts een beetje geel dan kun je dit eenvoudig oplossen met een goede zilvershampoo.
Je kunt niet zomaar van heel licht naar donker haar gaan. Eerst moet je haar voorgepigmenteerd worden. Het is aan te raden om dit altijd door een professional te laten doen.
Wat zijn de belangrijkste haartechnieken die ik toepas?
Highlights zijn lichte plukjes in het haar. Highlights worden vaak met blondeer gezet. Bij natuurlijk haar kan dit ook met verf. Verf is minder schadelijk voor je haar (met blondeer kan het haar veel verder oplichten dan met verf). De lichte plukjes lichten door de zon vaak nog meer op.
Lowlights zijn donkere plukjes en hier wordt alleen verf bij gebruikt. De donkere plukjes vervagen na een poosje.
Babylights zijn hele dunne plukjes door het haar. Babylights ogen heel natuurlijk waardoor de streepjes minder opvallen en je meer geblend lichter of donkerder wordt.
Dip Dye is een techniek die alleen de punten van je haar anders kleurt.
Balayage is een techniek waarbij er als het ware op het haar wordt geveegd. Hierdoor ontstaan zachtere, subtiele overgangen. Hierbij valt je uitgroei minder op, omdat de vegen niet vanaf de haaraanzet worden gezet maar lager starten.
Face framing is een methode waarbij er wat highlights rondom je gezicht worden gezet. Dit plaatst een lichter lijstje om je gezicht.
Balayage ombré is een techniek waarbij haar vanaf de haaraanzet, van boven naar beneden, steeds lichter wordt. De verkleuring is horizontaal over je haar zichtbaar en veroorzaakt een donkerdere uitgroei.
Balayage sombre is het zelfde als de ombré maar dan lichter. Deze oogt natuurlijker en is subtieler aanwezig dan de ombré.
Bronde balayage is een mix tussen bruin en blond. Dit creëert een mooie diepte in je haar en staat bijna iedereen.
Uitgroei bijwerken is het stukje wat is uitgegroeid bijkleuren door alleen je originele haarkleur te kleuren. De uitgroei wordt vaak gekleurd in de kleur die eerder is opgebracht en nog steeds in de rest van de lengtes te zien is.